Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 martie 2011

luxul de a rămâne om în ţara lui n'Papură Vodă



Cel mai lipsit de scrupule război se desfăşoară între cei care au foarte multe în comun, fiind chiar "nişte asemenea". Ura oglindirii este continuu vie şi mereu otrăvitoare, iar mijloacele "punerii ei în scenă" sunt, adesea, copiate la indigo, în pofida faptului că fiecare dintre "combatanţi" se crede posesorul dreptului divin, îngerul care vrea să cureţe lumea de ...uscături, în timp ce, în fapt, orgoliul fiecăruia este singurul care dirijează atât scopul, mijloacele, cât şi jocul în sine.
Dacă ai profundul nenoroc de a fi între aceste două „tabere”, ori ieşi din, ori intri în peisaj... Şi, din păcate, este tot mai greu să eviţi astfel de ..găşti.
 Iar profunda lipsă de scrupule a personajelor care, din „lucrătorii pe baricadele şantajisto-securiste de ieri” s-au transformat în „respectabilii patroni de azi”, face din oamenii care încearcă să existe etic astăzi, victime sigure, în moduri mult mai dure chiar decât cele folosite „înainte” (când, te puteai „scoate”, dacă te mulţumeai să trăieşti în ..samizdat", fără funcţii şi având un trai care să nu depăşească limita normală a supravieţuirii).