Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 ianuarie 2023

Redundantze

In urma pasilor nostri grabiti spre niciunde, pierdem chiar sansa urmelor. A impresiilor vii despre noi insine, despre verde si viu, despre aer, apa, lumina, despre secunda prietena, despre viata noastra. Murind-o continuu printr-o neglijenta criminala fata de noi insine; aflati in prizonieratul morbid al falsilor nostri semeni, panzele de paianjeni care ne sufoca timpul, destinul, sansa de a ne percepe pe noi insine ca oameni vii, traitori intr-un Univers viu, pe o Planeta vie. Alergam tot mai repede spre propria noastra moarte. Si pe ea ratand-o...

marți, 24 ianuarie 2023

Respiratie

Cine-i aproapele Cine-i departele Intre ranjet si suras Pasii se pierd in abis. Intre-o departare care nu doare Si-o apropiere care te piere unde-i aproapele, care-i departele. Fu suras, un aproape ce ranjet deveni. Iar dinspre departe un umar-odihna veni. Totu-i o unda ce te cufunda in tine, pan' ce pieri. Te castigi sau disperi. Totu-i o unda. Unduire intre viata si nemurire. Razant cuib de lumina ce fulgera pe ceruri. si-ntre fulguratii respiri-fiire cautand aproapele-n departe ascuns suras de inger sau abis. Te mai tii de tine-n mers straine, ori ai ramas topit in praful ce-n fatza din urma iti vine? obrazu-ti carpit iti mai incape-n privire ori si el, ca-ntr-o unduire, se va fi umbrit?

Aripe

eram o intamplare, peste care clipa a trecut tacuta, in urma trei sferturi de roua prelungind surasul din ochiul sugubat al unui porumbel. salbatec.